Psihološka astrologija

Je veja astrologije, ki na rojstni horoskop gleda kot na zemljevid psiholoških vzorcev posameznika, s katerimi se ukvarja in jih razrešuje, da spoznava resnično sliko o sebi, kdo v resnici je. Zunanji svet je projekcija našega notranjega doživljanja in dogajanje od zunaj doživljamo kot refleksijo naših notranjih neskladij in napetosti, ki jih nismo zmožni harmonizirati. Posebnost psihološke astrologije je v povezovanju tradicionalne astrologije s sodobno psihologijo in psihoanalizo  (C.G. Jung), astronomijo, filozofijo, mitologijo in alkimijo. Sam pristop astrološke interpretacije je obarvan z arhetipsko psihologijo.

Planeti v rojstnem horoskopu posameznika se interpretirajo z vidika psiholoških vzorcev. Sonce in Luna simbolizirata očeta in mati, odnos, ki ga je vzpostavil z njima in kako bo to kasneje vplivalo na vedenje, tako v pozitivnem, kot negativnem smislu. Razvidni so vplivi prednikov in vzorcev iz otroštva, kot tudi  karmični vzorci. Pomembno vlogo za razvoj notranjih duševnih potencialov imajo torej starši in okolje, ki jih  pri astrološki analizi astrolog upošteva. Različne astrološke tehnike nam pomagajo razjasniti, dogajanje v posameznikovi duši, s trenutnimi dogajanji v življenju klienta.

V osnovi je psihološka astrologija dinamična, zato ne more in ne zmore statično opredeljevati dogodkov oz. napovedovati. Vsak posameznik je unikaten človek in je soustvarjalec svojega življenja. Ko se duša prepoznava, uresničuje svoje poslanstvo.  

Telo je vlak duše, um pa je prevodnik med dušo in telesom. Vse med seboj je povezano.

“Kako se bodo stvari odvijale je vsekakor odvisno od njihovega začetka, torej od rojstva.” Rojstni horoskop je naš zemljevid duše, uma in telesa. Od nas je odvisno, kaj iz sebe naredimo. Če smo prepočasni in nismo naklonjeni spremembam, ki so nujne za naš nadaljnji razvoj, nas bodo zunanji dogodki spomnili, da so v življenju potrebne spremembe, da je čas za spremembo nas samih. Spoznavamo sebe in druge. Učimo se razumevanja sveta v sebi in v drugih, spoznavamo sposobnosti, potenciale, našo unikatnost in kreativnost, naše sence in svetlobo, z namenom, da razvijemo in  izpolnimo sami sebe.

SVETOVANJE

Astrološka slika posameznika je naš osebni zemljevid.

Planetarna simbolika je jezik naše duše in planeti organi naše duše.           

S sprejetjem in ljubeznijo do sebe lahko živimo svoje sanje.      

Če ne odkrijemo notranjih potreb in potencialov našega nezavednega, doživljamo naše življenje kot  »usodno«, kot neizpolnjujoče, brez globokega občutka miru in ljubezni.

 

Kot psihološka astrologinja  vas poslušam in vodim, da najdete odgovore v sebi, sem ob vas skozi življenjske prelomnice, odločitve, ko sami ne zmorete naprej, ko potrebujete pomoč za preboj naprej, za nove odločitve, za osvetlitev svojega poslanstva, da najdete v sebi mir in da zadihate svobodo in ste pomirjeni s sabo.Potrebujete termin za svetovanje? kontaktirajte me.

Zapisi povezani Z energijsko astrologijo v Reviji KARMA

MERKUR in 5. ENERGIJSKI CENTER

» Spoznati in sprejeti resnico o sebi ter govoriti samo resnico «
Energijski center Merkurja se povezuje s peto čakro. Nahaja se v predelu grla, sprednjega dela vratu in med seboj povezuje glavo s trupom človeškega telesa. Imenujemo ga tudi » grleni center «.

Preberi zapis »

ENERGIJSKA PSIHOLOGIJA IN MEDICINA

Vedno znova in znova, na vseh nivojih, kjer biva, deluje, čustvuje, ustvarja…. človek, se srečujemo s celovitostjo življenja, s celovitostjo povezanosti dogajanja in dogodkov. Ugotavljamo, da ni naključij, vse v življenju prihaja in odhaja, se nam dogaja na ključ.

Preberi zapis »

SONCE in 3. ENERGIJSKI CENTER

SONCE IN TRETJI ENERGIJSKI CENTER- smo in uživamo v svojem bistvu!!
Energijski center Sonca se povezuje s tretjo čakro. Nahaja se na področju želodca, v solarnem pleksusu. Njegova vloga je, da osebi omogoča razvoj zavesti o sebi, skupaj z notranjo močjo v skladu z vsemi zakoni narave.

Preberi zapis »

Mars in prvi energijski center

Planet Mars je astrološko prvinski planet, osnovni pokazatelj naše življenjske energije, naše aktivnosti in aktiviranosti v življenju. V energijskem sistemu ezoteričnega telesa je povezan s prvim energijskim centrom – s prvo čakro, ki se nahaja na spodnjem koncu hrbtenice, pod trtico. Osnovna funkcija je, da osebo poveže z jedrom Zemlje, kjer konstantno črpa energijo.

Preberi zapis »